بازداشت فعال مدنی، حجت مختارزاده و انتقال به زندان تبریز
روز دوشنبه ۱۰ شهریور، حجت مختارزاده، فعال مدنی و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پس از حضور در «دادگاه» انقلاب تبریز بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، حجت مختارزاده، فعال مدنی و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پس از حضور در «دادگاه» انقلاب تبریز بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.
جلسه «دادگاه» رسیدگی به اتهامات آقای مختارزاده پیشتر با اتهام اخلال در نظم عمومی در دادگاه عمومی شهرستان تبریز برگزار شد. با این وجود حکمی برای او صادر نشد اما مجددا چند روز بعد به “نشر اکاذیب و عضویت در گروه غیرقانونی گاماج” متهم شده و برای روز دوشنبه ۱۰ شهریور به «دادگاه» انقلاب تبریز فراخوانده شد.
وی نهایتا روز دوشنبه ۱۰ شهریورماه پس از حضور در جلسه «دادگاه» به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تبریز منتقل شد.
آقای مختار زاده در تاریخ ۲۶ آبان ۹۸ در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شد. وی پس از ۱۴ روز به زندان این شهر منتقل شد و در تاریخ ۲۵ آذر با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
حجت مختارزاده پیشتر نیز سابقه بازداشت به دلیل فعالیتهای مدنی را داشته است. وی در سال ۹۰ در تجمعی اعتراضی نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه بازداشت و پس از ۹۰ روز از زندان تبریز آزاد شد.
در خصوص بازداشت شدگان آبانماه لازم به توضیح است که در جریان اعتراضات آبانماه ۹۸ که در اعتراض به افزایش سه برابری نرخ بنزین در بیشتر شهرهای کشور رخ داد، شمار زیادی از شهروندان توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی بازداشت شدند که عده زیادی از آنان همچنان در زندان بسر میبرند و در حال حاضر بسیاری از خانوادهها از وضعیت نزدیکان خود که در بازداشت به سر میبرند، اطلاعی ندارند. فعالان حقوق بشر آمار بازداشت شدگان آبانماه را ۱۲هزار نفر اعلام کردند.
اعتراضات به گران شدن سه برابری بنزین از روز جمعه ۲۴ آبانماه ۱۳۹۸ آغاز و در روزهای بعد شدت گرفت. خبرگزاری رویترز، روز یکشنبه دوم دی، در گزارشی اختصاصی از قول منابع درون حکومتی نوشت که علی خامنهای که چند روز پس از آغاز اعتراضات آبان «بیقرار شده بود» با جمع کردن مقامات ارشد امنیتی و دولتی خود، دستور داد: «هر کاری که لازم است برای متوقف کردن آن انجام دهید» و در حدود کمتر از دو هفته ناآرامیها که از ۱۵ نوامبر آغاز شده بود، حدود ۱۵۰۰ نفر در ایران کشته شدند.