مخالفت اولیه پزشکی قانونی با درخواست عدم تحمل حبس؛ گزارشی از آخرین وضعیت پرویز سیابی
نزدیکان پرویز سیابی فعال پیشکسوت حرکت ملی آذربایجان که هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت ۶ سال حبس تعزیری خویش در بند ۱ زندان مرکزی اردبیل می باشد اطلاع داده اند پس از درخواست خانواده و تقاضای عدم تحمل حبس برای آقای سیابی ۷۶ ساله که از بیماری های متعدد رنج می برد هئیت ۳نفره پزشکی قانونی تشکیل و بدلیل مخالفت یکی از پزشکان با درخواست خانواده این فعال مدنی مخالفت شده است.
نزدیکان پرویز سیابی اطلاع داده اند که با اعتراض این فعال مدنی و خانواده پرونده جهت رسیدگی مجدد به هئیت ۵ نفره پزشکی قانونی ارجاع داده شده است.
همچنین علیرغم صدور بخشنامه “عفو و کاهش مجازات عمومی” و آزادی هزاران نفر از زندانیان جرائم امنیتی و عادی از زندان های ایران تا لحظه تنظیم گزارش، پرویز سیابی شامل این بخشنامه نشده و نتوانسته است آزاد گردد.
این فعال ۷۶ ساله آذربایجانی در حالی دوران محکومیت را سپری میکند به دلیل مشکلات جسمی، بیماری های متعدد از جمله پروستات مزمن، فشار خون بالا، درد شدید مفاصل و کهولت سن رنج برده و نیازمند مراقبت های دائمی پزشکی است لذا فعالین مدنی و نزدیکان این فعال و فعالین حقوق بشر آذربایجانی با تاکید بر این موضوع، نگران سلامت جسمانی وی بوده و خواهان آزادی سریع ایشان می باشند.
این فعال آذربایجانی ۱۸ آبان ۱۴۰۱ بازداشت و جهت تحمل محکومیت ۶ ساله خویش به بند ۱۶ زندان مرکزی اردبیل منتقل شده بود.حکمی که تنها بدلیل اظهارات این فعال آذربایجانی در کانال های تلگرامی خصوص حوادث ۲مرداد ۱۴۰۰ تبریز در رابطه با حمایت ملت آذربایجان از مطالبات ملت الاحواز صادر شده بود.
پرویز سیابی گرجانی در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اردبیل، به ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شد در نهایت این حکم توسط شعبه یک دادگاه تجدید نظر استان اردبیل به ۶ سال حبس تعزیزی کاهش پیدا کرد.
ایشان ۳مرداد ماه سال پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ۱۴ مرداد پس از پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان مرکزی اردبیل منتقل شده و ۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی موقتا تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی اردبیل آزاد شد.
پرویز سیابی که متولد ۱۳۲۶ و دانش آموخته رشته حقوق در دانشگاه تهران می باشد وی ۸ مهر ماه ۹۹ در پی تجمع مسالمت آمیز در حمایت از عملیات آزادسازی قاراباغ توسط ارتش جمهوری آذربایجان با ضرب و شتم در پارک جیرال اردبیل به همراه دیگر فعالین بازداشت و با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.